Att hitta orken

Ibland så känner vi oss orkeslösa utan att vi har en diagnostiserad sjukdom. Vi känner oss inte förkylda eller sjuk på det sättet utan vi har svårt att hitta orken till att göra något. Det kan finnas mängder med orsaker till att man känner sig hängig och vi kommer inte med några mirakelkurer utan mer allmänt ge dig tips på vad du kan göra för att få mer ork.

Känner du dig allmänt hängig och har dåligt med ork så kanske frisk luft och motion kan hjälpa dig på vägen mot mer ork. Även om de motsätter varandra så har man varit ute och rört på sig så kommer man att sova bättre vilket gör att man blir mer utvilad. Sömn är en viktig ingrediens i våra liv och sover vi inte bra så kommer kroppen tillslut att säga att nu orkar jag inte.

Det kan vara så att man har brist på vitaminer och kan behöva få i sig extra av något just nu för att få upp orken. Det är mycket som hänger ihop i våra kroppar så om något fattas oss så måste vi få i oss det så därför är det viktigt att ha koll på vad man äter och hur man rör sig. Vi vet att det är inte lätt att få balans på detta, men om man börjar i små steg så är man på väg i rätt riktning.

Om det inte blir någon förbättring så kontakta din vårdcentral för att boka en tid för undersökning. Det kan vara skönt att få konstatera om det är något som sjukvården kan hjälpa dig med att hitta någon lösning så du hittar tillbaka till ditt gamla jag och få orken tillbaka.