De 3 populäraste motionsformerna i Sverige

träning_282305768

3. Löpning

Löpning har alltid funnit med på listan av populära motionsformer i Sveige i en utsträckning eller annan. Men för tillfället verkar den ligga uppe i topp tre. På något sätt verkar löpning helt enkelt hamnat i modet och många söker information på nätet om bra tips kring löpning och program man kan använda beroende på ens egen nivå. Löpning är något de flesta kan börja med och kan anpassas efter var och ens förutsättningar.

2. Cykling

På en andraplats hittar vi cykling. Detta är mer och mer något som svenskar använder för motion, både vardagsmotion och i mer träningssyften. Fler och fler storstäder blir mer och mer cykelfokuserade; det är inte bara Malmö, Göteborg och Umeå som står i fokus länge. Utrustningen är ju lite mer omfattande här än i löpning och många väljer att skaffa mer än bara cykel. Beroende på vad man gillar bäst själv kan man lika gärna välja att cykla på landsvägar som ute i skog och mark. Det finns cyklar mycket väl anpassade för båda.

1. Gång

Löpning och cykling i all ära, men den populäraste motionsformen verkar vara den gamla hederliga promenaden. Detta är kanske inte så överraskande när man inkluderar den som ett alternativ. Hade man mer tänkt på seriös träning hade kanske cyklingen tagit förstaplatsen, och styrketräning hade nog varit med på listan någonstans istället. Många gillar att tala om alla fördelarna med promenader och medan det kanske inte är det bästa sättet för att komma i den bästa formen i sitt liv, kan man inte heller förneka att det är bättre att ta promenader än att bara sitta still.