Hitta din träningsform

Att träning och hälsa hör ihop kan vi nog alla vara överens om. Även om man inte blir sjuk av att inte träna så kan man förebygga en massa genom träning. Det gäller att hitta den träningsform som man tycker passar en bästa. Och det finns flera att välja bland.

Simning

Detta kan vara något som passar den som inte tränat så mycket tidigare. Det är en bra träningsform att bygga upp sin kondition på. Det tar inte så hårt på kroppen att simträna utan är skonsamt för hela din kropp. Det kan även vara skönt att efter ett simpass sätta sig i en varm bastu och koppla av en stund.

Löpning

Att ge sig ut i löpspåret är kanske inget man börja med direkt utan att något som man börjar med efter man byggt på sin kondition med simningen. Även om det kan kännas ruggigt så är det inget problem med löpträning året om. Det gäller att klä sig rätt de kallare årstiderna.

Cykling

Även cykel kan vara något som passar de flesta. Det kanske redan finns en cykel i hushållet så då finns det inga ursäkter. Bara att slänga sig upp och ge sig iväg på en runda. Det kan vara bra att planera sina turer så man vet hur långt man ska cykla och hur lång tid det tar beroende på hur pass man pressar sig.