Löpning under höst och vinter

Det har nog inte undgått någon av er att hösten väl anlänt och att vintern är den årstid som står näst på tur att återigen introducera sig här i landet. Häst och vinter betyder också oundvikligt kallare utomhusgrader, något som sätter väldiga käppar i hjulet för mångas träningsupplägg, inte minst när det kommer till löpning. Denna gång tänkte vi därför kika lite närmare på denna problematik och försöka lösa de problem som många upplever.

Inställning

Det känns oerhört tråkigt att behöva säga det, men en stor anledning till varför många plötsligt överger den löpning som man duktigt kommit igång med under våren och sommaren är det faktum att man helt enkelt är bekväm av sig. För att hålla uppe sin löpning eller annan träning så krävs det helt enkelt en betydligt bättre inställning, helst när förhållandena inte längre känns optimala. Många gånger handlar det dessutom om att man fått för sig att det ska vara så himla jobbigt att löpa under hösten och vintern, något som faktiskt inte stämmer. De som testar brukar istället uppleva att det känns väldigt friskt och uppiggande, något de inte trott innan första löppasset.

Kläder

Det handlar självfallet också till stor del om vad man väljer att ha på sig. Det kanske helt enkelt är så att man får skaffa bättre kläder att röra sig i, som inte gör att man blir onödigt varm men som ändå hjälper en att hålla värmen. Med bra grejer så finns det egentligen ingenting som stoppar en, vilket också du kommer att inse om du bara ger dig den på att testa.

Gym

Ett annat alternativ är självfallet också att skita i att springa utomhus och istället se till att förflytta sin löpning inomhus. Här är ett gym ett bra val, då det dessutom ger en möjligheten att komplettera löpningen med lite styrketräning, något som är bra för alla människor.