Välj rätt kosttillskott till din träning

Att välja rätt kosttillskott kan ge dig mycket, men också vara en stor utmaning. Vilka näringsämnen just du behöver fylla på med baseras på din kroppstyp, kost och träningsform samt -frekvens. På apomera.se finns ett dignande utbud av kosttillskott för att tillgodose just vad du behöver.

Med detta sagt finns det några gemensamma vitaminer och mineraler man ofta behöver fylla på med vid träning, oavsett vilken form denna tar sig. Bland dessa kan nämnas olika B-vitaminer, som minskar trötthet och utmattning samt ser till att produktionen av röda blodkroppar hålls på en normal nivå och att immunförsvaret är på topp. En B-komplextablett ser till att du får i dig rätt proportioner av samtliga B-vitaminer. På kroppsvikttraning.se berättar man att magnesium är ett mineral som agerar dörrvakt in och ut ur celler och därför är essentiellt i nervsystemets och musklernas funktion. När du bygger muskelmassa är det därför naturligt att behöva fylla på med magnesium. Magnesiumbrist kan yttra sig som myrkrypningar, oro och sömnproblem.

Att ha välfungerande leder är grundläggande för att kunna njuta av sin träning. Precis som gångjärn behöver smörjas, kan du behöva underhålla lederna med hjälp av nyponpulver. Tack vare flera aktiva antiinflammatoriska ämnen, ,såsom galaktolipider och extra C-vitamin, hjälper ett tillskott av nyponpulver dig att avnjuta din träning på ett behagligare sätt.

Det finns även kombinationstabletter innehållande vitamin C och E samt selen. Samtliga bidrar till att skydda kroppens celler mot oxidativ stress, vilket lättare uppstår vid träning när belastningen på musklerna kan försvåra tillräcklig syretillgång. Kroppens immunförsvar boostas och vad är väl bättre än att hålla sig frisk när man har kommit in i en härlig träningsrutin? Spana in utbudet av kosttillskott för att ta hand om din kropp inifrån och lyfta din träning till nya nivåer!