Yoga dig i form

yoga_131070029

Yoga är en trevlig träningsform som kan hjälpa med avslappning och ökat fokus. Det finns många olika typer av yoga och man kan göra det varje dag eller när det passar. Yogapassen kan vara inriktade på avslappning, fokus och/eller styrka. Det finns yogakurser för gravida och även för nyblivna mammor ihop med sina bebisar. Yoga är ett bra sätt att komma igång och kan utövas av alla, oavsett vilken träningsbakgrund man har.

Information på internet

Det finns många artiklar i ämnet, både informativa och med instruktioner. Det går att hitta mängder av artiklar i Aftonbladet som visar de flesta yogaposer med tydliga bild för bild instruktioner på solhälsningen. En sida som har nyttig information är Allt om hälsa.

Daglig yoga

När man yogar varje dag är det vanligt att man gör solhälsningen. Solhälsningen är positioner i en serie som man gör i solens riktning, man börjar och avslutar den i en avslappnad stående position. Solhälsningen är ett säkert sätt att börja yoga och allt eftersom positionerna sitter kan man utöka dem. Solhälsningen är också grunden i Asana, en lång rad positioner som utövas i Ashtanga yoga. I Ashtanga yoga upprepar man en serie som utökas allt eftersom styrkan och smidigheten förbättras.

Yoga för styrka

För att träna styrka genom yoga är det Bikram yoga som gäller. Även Bikram yoga består av en serie positioner som upprepas vid varje pass. De olika positionerna kan göras i enklare och sedan mer avancerade former. Allt eftersom styrkan och smidigheten byggs upp kan din yoga anpassas. På så sätt fortsätter träningen att vara effektiv, trots att man upprepar samma serie om och om igen.

Comments are closed.